Hasznos tanácsok

Pánikbetegség

A pánikbetegség a szorongással járó pszichés zavarok közé tartozik.

Tovább »

A csontritkulás (oszteoporózis)

A csontritkulás (oszteoporózis) előjelei és veszélyei
Nem csak az időskor problémája. A csontképzés-csontbontás egyensúlyának felbomlása, a csontvesztés felgyorsulása már 35–40 éves kor környékén elkezdődik. Különösen a sovány testalkatúak vannak veszélyben és azok a hölgyek, akiknél későn jelentkezett az
első havivérzés,

Tovább »

10 tipp a visszér otthoni kezelésére

A visszérproblémák az emberek közel 20 százalékának keserítik meg az életét. Ez a betegség akkor alakul ki, amikor a vénabillentyűk nem zárnak megfelelően, az erek meggyengülnek, nem akadályozza semmi a vér visszafelé áramlását. Emiatt pedig megnő a vénákban a nyomás, az erek kitágulnak és merev falúvá válnak. Ez az állapot sok fájdalommal és kellemetlenséggel jár, de mielőtt műtétre adnánk a fejünket, megpróbálkozhatunk a visszér otthoni kezelésével is. A visszér tüneteinek enyhítésére számos módszer áll rendelkezésünkre, nem feltétlenül szükséges azonnal komoly orvosi beavatkozásokat igénybe venni.

Tovább »

10 tipp a reflux otthoni kezelésére

Felmérések és óvatos becslések szerint Magyarországon minden második, harmadik ember érez rendszeresen vagy rendszertelenül gyomorégést, vagy szembesül a refluxszal járó kellemetlen tünet együttessel. A statisztikák tanúsága szerint a reflux a gazdaságilag és társadalmilag is fejlettebb országok civilizációs betegsége, és jórészt a modern életmód következménye. A reflux kezelhető betegség, melynél az egyik legfőbb teendő a visszaáramló gyomorsav semlegesítése.

Tovább »

10 tipp a stressz kezelésére

Ha egyáltalán nem vagyunk stresszesek, az azt jelenti, hogy már nem élünk. Bárhol is lakjunk, a stressz jelen van, kisebb-nagyobb mértékben. Amit stressznek nevezünk, nem más, mint szervezetünk válasza bizonyos ingerekre. Ha jelen van életünkben a folyamatos feszültség vagy a tartós idegesség, az azt jelenti, hogy túl sok olyan élmény ér napi szinten melyekkel nehezen birkózunk meg. Az alábbi tippek abban segítenek, hogyan tegyük könnyebbé a stressz kezelését.

Tovább »
Akció!

Már három helyszínen állunk vendégeink rendelkezésére. 9 és 15 óra között Csepelen 15 és 18 óra között a Móricz Zsigmond körtérnél várjuk gyógyulni vagy ellazulni vágyó látogatóinkat. Minden szerdán pedig egész nap az Örs vezér teréhez közel.

Nyitva tartás
Hétfő - Péntek: 9 00 - 16 00
utána csak egyeztetett időpontban

Szombat - Vasárnap: Csak előre egyeztetett időpontban
Hírlevél feliratkozás