Akupresszúrás kezelésAz akupresszőr tevékenysége a hagyományos kínai orvoslás, valamint az akupunktúrás pontok és vezetékek ismeretén alapul. Az akupresszőr az akupunktúrás pontokat vizsgálja és ujjnyomással vagy más mechanikai hatással kezeli. Ezzel helyreállítja a meridián rendszerben a zavartalan energiaáramlást, ezáltal a szervezet harmóniáját is.

Az akupresszúra alkalmazható

Az akupresszúra alkalmazható idős embereknél, nőknél, gyerekeknél, tűtől irtózó személyeknél vagy sürgős esetekben, ha nincs kéznél tű.

Az akupresszúra módszerei

  • Nyomás - enyhe nyomást idült betegség okozta legyengülésnél, gyermekeknél, idős embereknél, vékony izomzatú tájékokon használunk,erős nyomást pedig új keletű betegségeknél, erős alkatoknál, eszméletvesztésnél, vastag izomzatú tájékokon
  • "Szurkálás" - egy ujjal "szurkálni": erős ingerlésre használják - több ujjal szurkálni: enyhe ingerlésre használják
  • "Nyomás- Felemelés" - Több ujjal történik, a mély rétegek idegeit és inait ingerlik vele.
  • "Csípés" - mély ingerlésre használják

Mindezen módszereknél nem szabad sem hirtelen, sem a körömmel erősen nyomni, mivel ezek kellemetlen érzést válthatnak ki a betegből. A nyomást fokozatosan növeljük, és a pontot körkörösen masszírozzuk az enyhe fájdalom eléréséig.

Az akupresszúra hatásmechanizmusa

A meridiánokon lévő pontok stimulálásával plusz energiát juttathatunk az alulműködő szervhez vagy testtájhoz, ill. túlműködés esetén egy másik stimulációs technikával energiát vonhatunk el onnan és visszafoghatjuk az adott szerv működését. A hagyományos kínai gyógymódok alkalmazási lehetősége igen nagy. Felöleli a test minden típusú megbetegedését a szervi- funkcionális, ill. a specifikus működések vonatkozásában.

Akupunktúrával/akupresszúrával kezelhetünk akut és krónikus megbetegedéseket - beleértve a fertőző betegségeket is - gyermekeknél és felnőtteknél egyaránt.

Lassabb a gyógyulás, mint a gyógyszeres kezelés esetén - de más természetes gyógymódokkal kombinálva gyorsabb, mellékhatásmentes és teljesebb gyógyulás érhető el!

A következő kórképek esetén alkalmazható sikerrel az akupresszúra

Emésztőrendszeri problémák
Szív- és Érrendszeri betegségek
Légzőszervi rendellenességek
Anyagcserezavarok
Magas vérnyomás, alacsony vérnyomás
Daganatos betegségek immunerősítés


Akció!

Nyárra feszes bőrt szeretnél? A cellulit masszázs segítségével ezen hatékonyan lehet segíteni. Foglalj időpontot és kényeztesd magad újra a sok bezártság után.

Nyitva tartás
Hétfő - Péntek: 9 00 - 16 00
utána csak egyeztetett időpontban

Szombat - Vasárnap: Csak előre egyeztetett időpontban
Hírlevél feliratkozás