Akupresszúrás masszázsAz akupresszúrás masszázs az ősi Kínából származik, és sok közös vonása van a klasszikus kínai masszázzsal. Fő jellemzője, hogy a szervezetünket behálózó merididiánokon és az azokon elhelyezkedő akupresszúrás pontokon keresztül hat, masszázs közben ezeket stimulálja a szakember.

Számos betegség kezelésében eredményes: hipertóniás betegség, ischaemiás szívbetegség, gyomorfekély, heveny légzőszervi fertőzések, alvászavarok, derékfájás, nyaki és gerinc fájdalmak, deréktáji fájdalom, illetve csökkenti a fáradtságot és a stressz tüneteit. A hagyományos kínai akupresszúrás masszázs alapja a Yin és Yang közötti egyensúly, illetve a meridiánokról szóló tanítás. Ha valamelyik szervünk vagy szervrendszerünk nem működik megfelelően, illetve a Yin és Yang között diszharmónia áll fenn, akkor erről a meridiánok jeleznek. Ilyenkor megakad a Csi, vagy nem tud normálisan áramlani, és megjelennek a tünetek. A masszőr a megfelelő pontokat stimulálva a meridiánon, helyreállítja az egyensúlyt.

A kínai orvoslás szerint a testen több ezer olyan pont helyezkedik el, amelyeken keresztül az ún. meridiánokban áramló életerő (csí) irányítható. Számos fogás, nyomás könnyen elsajátítható és önállóan is alkalmazható. Fontos tudni, hogy az akupresszúrás pontok nyomása furcsa bizsergést, enyhe fájdalmat vált ki. Bizonyos pontok nyomásával a fejfájás, a hányinger, a szemfájdalom azonnal és látványosan megszüntethető; használják ezeket a pontokat a rosszullét enyhítésére, a szellemi fáradtság leküzdésére, a szervek működésének serkentésére.

Mint minden természetközeli gyógymódnak, ennek is a megelőzés a legfőbb területe. A kínai hagyományok szerint az orvost csak addig fizették, amíg páciense meg nem betegedett. Az ő dolga volt figyelmeztetni az embert a megjelenő enyhébb tünetek alapján a közelgő betegségre és még mielőtt az kialakult volna, helyreállította az éppen csak megbillent egészségi egyensúlyt. Minél később kérünk segítséget egy adott problémával kapcsolatban, annál hosszabb a gyógyulás folyamata. Szervezetünk folyamatosan ad kisebb-nagyobb jelzéseket állapotára vonatkozólag. Ezek felismerése és megfigyelése már fél gyógyulás!

A másik felét pedig elérhetjük a masszázstechnikák alkalmazásával is.

Ez történhet olaj, illetve krém igénybevételével, vagy szárazon akár könnyű, pamut ruházatban is attól függően, hogy a kedves kliens mit igényel. A probléma kezelhető helyileg, ami rövidebb masszázsidőt jelent, viszont több alkalmat, illetve egész testet érintő masszázs keretében is, amikor olyan testrészeket is kezelünk, melyek látszólag nincsenek is kapcsolatban az adott problémával. Ez mégis hatékonyabb, mert az egész embert veszi figyelembe és könnyebben kiegyenlíthetők az úgynevezett energetikai rendszerben lévő többletek és hiányok.

Az emberben nem csak a vér és a nyirok áramlik meghatározott pályákon (vérerekben, nyirok utakban), hanem energia is. Ami csakúgy, mint a vér vagy a nyirok időnként akadályokba ütközhet, és az áramlás így egyenetlenné válhat. Valahol pangás, energiatöbblet keletkezik és ennek megfelelően hiány alakul ki egy másik helyen a fizikából ismert közlekedőedény-elméletnek megfelelően. Mivel meghatározott mennyiségű vérrel, nyirokkal, energiával rendelkezünk ezek mozgása, illetve nem mozgása adja egészség- és betegségérzetünket. A pontmasszázzsal ezeket az akadályokat próbáljuk megszüntetni.

Az akupresszúra az izomgörcs okozta fájdalmak, a gyulladások, keringési zavarok kezelésére is alkalmas. Ezért a kínai orvoslás széles körben alkalmazza “minden fajta fájdalommal kísért rendellenesség” kezelésére, ideértve a fizikai sérülések okozta fájdalmat is.

A hagyományos kínai orvoslás elmélet szerint az akupresszúra a fájdalmat nem annak eltompításával, hanem a keringés helyreállításával szünteti meg. Ezt a feltevést alátámasztják a legutóbbi idők kutatásai, amelyek igazolták, hogy a görcsös izom lecsökkent hőmérséklete az akupresszúra segítségével visszaállítható a normális szintre. Kimutatták azt is, hogy az akupresszúra neuro-kémiai alapokra épül és így kizárt a szuggesztió lehetősége.

Javallatok, ellenjavallatok

Ajánlott terápia-szerűen, több alkalommal igénybe venni!

Alkalmazása súlyos, heveny állapotokban nem javasolt. Orvosi beavatkozást nem helyettesít, de más természetes terápiákkal együtt sikerrel kombinálható. Holisztikus szemléletű életvezetéssel, megfelelő táplálkozással, aktív tevékenységek végzésével és a mentális frissesség fenntartásával együtt segíti a szervezet harmóniájának fenntartását vagy újra-megtalálását.

Ha a terápia hosszú ideig blokkolt energiákat mozgósít, akkor azok felszabadulásakor rossz közérzet, bágyadtság és érzelmi labilitás fordulhat elő. Ezeket mind figyelemmel kell kísérni, mint a gyógyuláshoz vezető út megkerülhetetlen lépéseit.


Akció!

Nyárra feszes bőrt szeretnél? A cellulit masszázs segítségével ezen hatékonyan lehet segíteni. Foglalj időpontot és kényeztesd magad újra a sok bezártság után.

Nyitva tartás
Hétfő - Péntek: 9 00 - 16 00
utána csak egyeztetett időpontban

Szombat - Vasárnap: Csak előre egyeztetett időpontban
Hírlevél feliratkozás