Oxigén terápia

A szervezet megfelelő működéséhez életünk minden percében 1 liter oxigénnek kell eljutnia a sejtekhez. Ideális esetben ezt a vér megfelelő oxigénellátása biztosítja. A környezeti ártalmak; az egészségtelen életmód; valamint az életkorból adódó szívfunkció- és érrendszer-változások sajnos fokozatosan csökkentik a vér oxigénnyomását.

Mit lélegzünk be?

Az ideális az lenne, ha a levegő minden egyes köbcentiméterében 20 000 negatív oxigénion lenne. Ez a mennyiség azonban napjaink budapesti levegőjében mindössze 50 – 100 ion/cm3, vidéken 300 – 400 ion/cm3, nem rendszeresen szellőztetett zárt terekben 25 – 30 ion/cm3. A szervezetünk természetesen kompenzál – egy ideig. Ezután bekövetkeznek idegi és fizikai alulműködések.

És ezek a tünetek a regenerálódási folyamatokban is tetten érhetőek.

Kell az oxigénion!

Mindez nagymértékben javítható egy olyan levegő belélegzésével, ami sokszorosával rendelkezik a levegőben meglévő oxigénionok számának. Amellett, hogy nő a vér szaturációs szintje, egyben ez a megnövekedett oxigénszállítási készség egy minőségi, negatív töltéssel bőven ellátott oxigén szállítását valósít meg. A pozitív hatás pedig törvényszerűen bekövetkezik.Az oxigénterápia története

A földön dokumentáltan elsőként Nathaniel Henshaw angol lelkész és természettudós “gyógyított” az általa Domicilium-nak elnevezett ős- keszonkamrával, amit 1662-ben épített. Szelepekkel, tömlőkkel működött, szigetelve volt és mind túlnyomást, mind alacsony nyomást létre tudott benne hozni. Azt gondolta, akut állapotokban túlnyomás, krónikus betegségek esetében a ritka levegő tesz jót. Az emésztési és a légzési nyavalyákat kezelt vele. A levegő összetételéről és az oxigénről még nem tudtak semmit.

A hypoxia egy progresszív kóros állapot (előző fejezetekben már írtam róla), melyet az oxigénhiány vagy az oxigénellátás zavara következtében a biológiai szövetek anyagcseréjének, működésének és szerkezetének rendellenes megváltozása okoz. A hypoxia, vagy oxigénhiányos állapot lehet általános vagy lokális.

Felfedezése óta, egyre több tudományos kutatás és vizsgálat révén felismerték az oxigén fontosságát az életben. Az oxigént széles körben alkalmazzák különböző kóros állapotok kezelésére. Eleinte a tüdő megbetegedések, újszülött kori atelektázia, tüdő kollapszus és asztma, majd fokozatosan a szív és agyi megbetegedések terén.

Az oxigén terápia otthoni alkalmazása a 70-es évek végétől jelent meg. Az Amerikai Egyesült Államokban 1987 februárjában rendezett „First International Home Oxygen Treatment Research Meeting” találkozón szakértők rámutattak, hogy az otthoni oxigén terápia jelentős mértékben csökkenti a halálozási arányt bizonyos megbetegedésekben.

A tudomány és a technológia fejlődésével a humán kutatások a test külső részeitől a belső sejtekig, onnan pedig a molekuláris szintig fejlődött. Széles körben elismert tény, hogy az oxigén fontos szerepet játszik a sejtek anyagcsere folyamataiban.

Az oxigén az élet lételeme. Más szóval, az oxigén az ember létszükséglete.

Az otthoni felhasználású oxigénkoncentrátor folyamatos életenergiát biztosít.

A legkülönfélébb tünetek, megbetegedések okozója lehet az oxigénhiány:

 • krónikus fejfájás, szédülés, ájulás
 • emlékezetkihagyás
 • mentális zavarok, szorongás, depresszió
 • fáradékonyság, levertség, fizikai és szellemi teljesítőképesség csökkenésének érzése, szellemi kimerültség
 • elalvási nehézségek
 • időjárás-érzékenység kialakulása
 • betegségekre való hajlam fokozódása
 • visszatérő fertőzések és gombásodás
 • a keringési rendszer betegségei, szívelégtelenség
 • az immunrendszer károsodása
 • légzési nehézségek
 • rossz emésztés elhízás
 • impotencia
 • különféle allergiák az oxigén katalizátorként segítheti elő a gyógyulási folyamatokat a fejfájások ritkábbá válhatnak, vagy eltűnhetnek
 • rendszeres használatával mentális szinten kiegyensúlyozottá tehet
 • növelheti a szervezet energiaszintjét, a testi és szellemi teljesítőképességet aktiválhatja a szívműködést
 • felélénkítheti mind a periferiális, mind a központi idegrendszert, valamint a memóriafunkciókat
 • segíthet a toxinok kiürítésében

Javíthatja az immuntoleranciát és az immunfelderítést (daganatelleni immunitást), mivel a rákos sejtek oxigénszegény környezetben szeretnek élni, így az oxigén mennyiségének növelésével akadályozhatjuk, vagy akár el is pusztíthatjuk őket (Dr. Otto Warburg; Dr. Charles Graham)


Akció!

Nyárra feszes bőrt szeretnél? A cellulit masszázs segítségével ezen hatékonyan lehet segíteni. Foglalj időpontot és kényeztesd magad újra a sok bezártság után.

Nyitva tartás
Hétfő - Péntek: 9 00 - 16 00
utána csak egyeztetett időpontban

Szombat - Vasárnap: Csak előre egyeztetett időpontban
Hírlevél feliratkozás