Izomlazító masszázsAz izomlazító masszázs a svédmasszázshoz hasonló, ám annak egy sokkal erőteljesebb, intenzívebb, a mélyizomzatra kiható változata. A sporttevékenységek előtti masszázs lényege, hogy a feszülő, letapadt, merev, görcsös izmokat felszabadítsa, ezáltal azok rugalmasabbak, ellenállóbbak, terhelhetőbbek lesznek.

A masszázs a gyógyító érintés tudománya. Egyike a legősibb fizioterápiás gyógymódoknak. Olyan tevékenység, melyet valamilyen fizikai fájdalom hatására mindenki ösztönösen is alkalmaz. A masszázs az érintésen keresztül teremti meg a test és lélek egyensúlyát.

Az intenzív masszázs felkészít a testmozgásra, hatására jelentősen növekszik izomzatunk teljesítménye, és csökkennek a sérülések esélyei. A sporttevékenység utáni masszázs célja a regenerálás, amely két fő szakaszból áll:

Közvetlenül az izmok terhelése után végzett masszázs célja, hogy a megterhelt szövetekből a salakanyagok, méreganyagok mielőbb távozzanak. Ilyenkor javasolt sok folyadékot inni. A felgyülemlett tejsav eltávolításával elkerülhetjük az izomlázat. Majd az ezt követő (pl. edzések közötti) masszázsok jelentősége, hogy az izmaink regenerálódjanak, és a megfelelő izomtónus visszaálljon.

Az izomlazító masszázs ajánlható

  • intenzív sportolóknak - mindenképpen szükségük van a (előtti és utáni) sportmasszázsra,
  • akiknek izmaik egyéb tevékenységtől erőteljesebb használatnak vannak kitéve,
  • mozgásszegény életmódot folytatóknak, a lemerevedett izmok felmozgatására,
  • annak ellenére, hogy a sportmasszázs az aktív sportolók körében elterjedtebb, ezt a masszázsfajtát bárki igénybe veheti.

Izomlazító masszázs oldja az izmok feszülését, megszünteti a húzódásokat. Mindenki szenvedhet a fájdalomtól, ha túl erősen edz. De a tapasztalatok alapján a legtöbb nyak, hát és izomfájdalmak oka egy kevésbé megerőltető tevékenységhez köthető. Sokan nem találnák ki, de ez a tevékenység az ücsörgés. A krónikus hátfájás második leggyakoribb oka a helytelen testtartás ülés közben. Rengeteg ember szenved tőle, az irodaházakban, íróasztalok mellett sok időt töltő, ülve dolgozó emberek életét keseríti meg, hiszen sokan a beosztásuk, munkakörük miatt nem tudnak felállni munka közben, rövid időre sem.

A sok ülés, a tartós mozgáshiány azután extra testsülyt eredményez, amelyik súlyosbítja a rossz testtartást, megterheli a hátat, és más érzékeny területeket. Ez a törzsben gyakran vezet görcsökhöz, izommerevséghez, fájdalomhoz a felső hát részén, a csípőn, a fenék és combhajlító izmoknál. A kérdés, ami ilyenkor sokakban felmerül, mi az ami ellazítja az izmokat?

A masszázs és izom terápia a gyökereknél oszlatja el a fájdalmat, pihenteti a feszült izmokat és növeli a rugalmasságot. Az izomlazító masszázs során a masszírozás ösztönzi a vér erőteljesebb áramlását az érintett izmok felé, amely serkenti az oxigén és a tápanyagok felvételét. Ez a tevékenység csökkenti a végtagok duzzanatát, az ízületi merevséget, és növeli a rugalmasságot, segít megszüntetni a fájdalmat. A masszázs serkenti a testfolyadékok felszívódását, a vizesedő végtagok normalizálódásában hatékony segítséget nyújt. Az izmok kezelése felszabadítja az endorfinokat és növeli a szerotonin és dopamin szintet, mely hormonokat a szervezet termel, hogy segítsen a testnek és léleknek jól érezni magát. Ez elősegíti az ártalmak csökkentését, elősegíti a gyógyulást, és fájdalomcsillapítást, valamint nyugtatja az idegeket.

A stressztől, helytelen testtartástól, nem megfelelő alvó pozíciótól izmaink befeszülhetnek, myalgiás csomók alakulhatnak ki, aminek következtében gyakrabban alakul ki fejfájás, rossz közérzet.

A program végén tanácsadással, néhány gyakorlattal is ellátnak azzal kapcsolatban, hogy előzd meg az ilyen problémákat.


Akció!

Nyárra feszes bőrt szeretnél? A cellulit masszázs segítségével ezen hatékonyan lehet segíteni. Foglalj időpontot és kényeztesd magad újra a sok bezártság után.

Nyitva tartás
Hétfő - Péntek: 9 00 - 16 00
utána csak egyeztetett időpontban

Szombat - Vasárnap: Csak előre egyeztetett időpontban
Hírlevél feliratkozás