Pro Immun Technológia

Biokristály, Réz és Hőterápia

A réz hatása az emberi szervezetre

A réz fontosságát már az ókorban is jól ismerték (Kr. előtt 6000 évvel már használtak réz karkötőket gyógyítás céljára. Hippokratész és használta gyógyításra a rezet), s nagymamáink sem véletlenül hordtak rézből készült karkötőket karjukon. A réz kiváló gombaölő, immunrendszer erősítő fém. Szerepet játszik a vas és C-vitamin oxidációjában és felszívódásában. Fontos eleme a vörösvérsejt képződésnek, s a korunkban gyakran előforduló Candida-betegséget is többek között a rézhiány idézi elő. A réz a bőrrel érintkezve az izzadtság hatására oly mértékben oldódik, hogy a nyomelemek a bőrön keresztül be tudnak jutni a szervezetbe, a véráramba is. A réz felerősíti a vérben lévő vasat, így, az jóval nagyobb mennyiségű oxigént tud szállítani a szerveinkbe, illetve a legkisebb sejtjeinkbe is. Ezáltal a sejtek, illetve szerveink működése jobbá, egészségesebbé válik. Kutatások arra engednek következtetni, hogy a réz hiánya az egyik tényező, amely a szívkoszorú ér betegségek kialakulásáért felelős. Kevesen tudják, hogy a fokozott cink és C-vitamin bevitel réz hiányhoz vezet. Ilyen esetekben tehát réz pótlásról is gondoskodni kell, éppúgy csontritkulás esetén, amikor a fokozott kalcium bevitel szintén eredménytelen lehet, mivel a csontritkulás oka elsősorban a szervezet alacsony réz tartalékában keresendő. A réznek ezen túl a vas hasznosulásában is fontos szerep jut. Vashiány, illetve krónikus fáradtság esetén szintén segítséget nyújt a réz. Ne feledjük azonban, hogy amikor rézről beszélünk, ez alatt nem sárgarezet értünk, ami cink és réz ötvözete, hanem vörösrezet. A vörösréz gyógyító ereje már az ókorban is ismert volt. Azt is tudták, hogy a bőrön át kell a szervezetbe juttatni, ezért viseltek rézből készült ékszereket. A bőrön át felszívódott réz közvetlenül hasznosul.A vörösréz

 • gyulladásgátló, fájdalomcsillapító hatású
 • vírus, baktérium, gombaölő hatású
 • erősíti az immunrendszert
 • megakadályozza a csontritkulást
 • gátolja a hajhullást
 • enyhíti a reumatikus és ízületi fájdalmakat
 • vérnyomás szabályozó hatású
 • Normalizálja a vérnyomást, a koleszterinszintet
 • Erősíti a kapilláris ereket
 • Oldja az izom és érgörcsöket
 • Taszítja az elektroszmogot
 • Segít, a cukorbetegség kialakulása ellen
 • A szervezetben kiegyenlíti a hőegyenetlenséget!
 • Nagyon jó hővezető
 • Nem engedi a vasat kiürülni a szervezetből.

Resistex technológia

Az emberi test anyagcseréjében a réz alapvető eleme, a gyermekek fejlődésének, a csontok erősítésének, a vörös- és fehérvérsejtek képződésének, a vas-szállításnak, a koleszterin- és glükóz metabolizmusnak, a szív összehúzódásának és az agy fejlődésének. A réz hiánya, egészségügyi problémákhoz vezethet. Egy emberi felnőttben 1,4 - 2,1 mg testtömegkilogrammonként van jelen, ami az élet első évében háromszorosa.

A felnőtteknek napi 0,9 mg rézre van szükségük (amint azt a Nemzeti Tudományos Akadémia, USA) meghatározta.

A réz napi bevitele ezért szükséges a jó egyensúly fenntartásához, különösen, mivel normális körülmények között az emberi szervezet csak a lenyelt réz 1% -át tartja fenn.

A Resistex® fonalak az emberi egészségre potenciálisan ártalmas baktériumok ellen küzd: antibakteriális, ami azt jelenti, hogy képes gátolni a baktériumok szaporodását. A fémek, például a réz és az ezüst, baktericid szerekként ismertek, és ez a hatás a mikroorganizmus sejtfalán végzett hatásuknak tudható be. Ez a tulajdonság csökkenti a baktériumok okozta szagokat is.

A Resistex fonalak:

 • Antibakteriálisak: távol tartják a baktériumokat
 • Antisztatikusak: megkötik és kisütik a külső környezet által előidézett elektromos töltéseket, ezáltal stresszmentes és pihentető lesz az alvás.
 • Hőmérsékletszabályozók: lassítja a nagy sebességű párolgási folyamatokat, állandó hőmérsékleten tartja a testet.
 • Harcol a testet támadó radikális vegyi behatásokkal szemben.

A biokristály hatása az emberi szervezetre

A Biocrystal® kompozit 16 kristály erőteljes kombinációja.

A pontosan meghatározott mennyiség és arány kombinációját őröljük és összekeverjük egy speciális eljárással, bármilyen vegyszer hozzáadása nélkül. Az erőteljes kristálykompozíció létrehozásakor különös figyelmet fordítottunk az eljárásra, amely lehetővé teszi a kristályok összes előnyének fenntartását.

A hatásukat arany (energia-növelés) és ezüst (amelyről ismert, hogy nyugtató hatása van) hozzáadásával növelik.

A nagy hatékonyságú kompozitokban lévő kristályok aránya és százaléka pontosan meghatározott, egy 9 éves kutatás eredménye. Ennek eredményeképpen felfedeztük a kristályok végső kombinációját, amely javítja a test funkcionális állapotát, káros hatás nélkül vagy ellenjavallatok nélkül.

A Biocrystal-t kifejlesztették, tudományosan tesztelték és bizonyították, hogy a kristályok pozitív hatása az emberi, állati és növényi jólét szolgálatába áll.

A különböző Biocrystal® termékekkel elvégzett tanulmányok a releváns szakértők szerint azt mutatják, hogy egy személy, aki ezt használja:

 • fokozott testenergiát és koncentrációt tapasztal,
 • javult az alvás minősége,
 • nyugodtabbnak érzi magát.

A kristályok hatékonysága már korábban ismert, és szinte minden iparágban használatosak. Ezért szabadon hozzá lehet adni, hogy a mi világunk elképzelhetetlen lenne a kristály által biztosított technológia nélkül. Például: a kristályok nélkül az órák, az elektronikai eszközök, az orvostechnikai eszközök, a számítógépek és az élet más fontosabb termékeinek gyártása lehetetlen lenne.

A Biokristály optimális rezgéssel javítja a sejtek működését.

A Biokristályok 3-6 mikron nagyságúak, így tökéletesen rá tudják helyezni a különböző matracok, ágyneműk, ruhák fonalszálaira.

KUTATÁS

Orvosok által végzett kutatás kimutatta, hogy minden Biocrystalt felhasználó személy érzett pozitív változást szervezetének működésében. 34,6 %-uknál már 10 perc használata után javulást lehetett kimutatni.

A BION intézetben végzett kutatás azt mutatja, hogy a Biocrystal® felhasználók jobb, kipihentetőbb alvást tapasztaltak.

REFERENCIA

A Biocrystal® hatékonyságát számos európai intézet igazolja, és elismerte, orvosok különböző szakterületeken. Számos világhírű sportoló is megerősítette, mint például Goran Ivanisevic, Wimbledon győztes teniszező, vagy mint Matthias Dolderer, világbajnok Red Bull Air Race pilóta, vagy mint Danielle Brown paralimpiai aranyérmes íjász

Hőterápia hatása az emberi szervezetre

Az emberek tulajdonképpen már évezredek óta használják az infravörös hőt betegségek, illetve azok kellemetlen tüneteinek enyhítésére. A kezünk például folyamatosan távoli infravörös sugárzást bocsát ki – az ősi Kínában és Indiában is alkalmazott kézrátételes gyógyítás is ezen az észrevételen alapul. Számos kiváló egészségügyi hatásuk miatt napjainkban a távoli infravörös sugárzással működő szaunák egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az alternatív gyógyászatban is.

Az infravörös terápia (amit ultra-vörös terápiának is neveznek) a termoterápia, vagyis a hővel való kezelés egyik ágazata. Az infravörös sugárzás rövidhullámú, ezért képes mélyen behatolni a besugárzott szövetbe.

Az infravörös sugárzás a természetes napenergia egyik forrása, amely csupán kis mértékben melegíti fel a környező levegőt. A fényenergia mintegy 80%-a tehát a szilárd testtel való érintkezés folyamán először hővé alakul. A testre ható 45 fokos meleget kellemesnek és jótékonynak érzékeljük, ezért jelentős mértékben elmarad a nagyfokú testi igénybevétel, mint pl. a szaunában. A mesterséges infravörös sugárzás a természetes fényforráshoz, a naphoz hasonló.

A rövidhullámú infravörös sugárzás különösen kímélő módon fejti ki hatását szervezetünkre, mivel a sugárzás legnagyobb része anélkül halad át a bőr legfelső rétegein és a csírasejteken, hogy ezalatt felszívódna. A mélyreható hő eléri a bőr alsó rétegeit. A hő a bőrt és az izmokat serkenti, ami erős izzadást vált ki és közben a test maghőmérséklete is emelkedhet. Ezt követően nemcsak a víz távozik a szervezetből, az így kiválasztott izzadság méreganyagokat is tartalmaz, pl. kadmiumot, nikkelt és klórt. Ezek az anyagok a vesékben és a bőrben rakódnak le és pl. cellulitisz formájában terhelik szervezetünket. Hadd idézzünk ezen a ponton egy részletet a Hannover melletti Wennigsenben található Alsó-Szászországi Fotomedicinai és Egészségtámogató Akadémia legfrissebb tudományos kutatásából (Niedersächsische Akademie für Photomedizin und Gesundheitsbildung e.V.): „A kutatás kimutatta, hogy az infravörös sugárzás elősegíti a fogyást.

Az infravörös fény hatása rendkívüli mértékben csökkentheti a testzsír mennyiségét. A sugarak a bőr legfelsőbb rétegén hatolnak át, majd az alatta fekvő zsírszövetekben futó erekbe ütköznek. A vér az erekben átmelegszik, az erek kitágulnak, az eredmény pedig a következő: javul a zsírszövetek vérellátása és egyszerűbbé válik a zsírsavak elvezetése. A megnövekedett vérellátás következtében nő a kalóriafogyasztás. Az akadémia által elvégzett tesztek a résztvevők mintegy 50%-ánál mutattak ki lehetséges súlycsökkentést, hat és tíz kilogramm között, négy hét alatt. Ehhez az eredményhez heti kettő és négy közötti kezelés szükséges. A tudósok számára is meglepő eredmények egy újabb tanulmány elkészítését indokolták a berlini Charité klinikán.“ Mivel a zsírsavak besugárzásakor vértestek csomói szabadulnak fel, több részecske vehet részt az oxigénellátásban.

Hogyan hasznosul a távoli infravörös sugárzás?

Számos tanulmány igazolja azt is, hogy a távoli infravörös sugárzás jó hatással van még a krónikus szívelégtelenségben, cukorbetegségben és reumás ízületi gyulladásban szenvedő betegek állapotára is. 2009 óta több tanulmány is igazolta már, hogy a távoli infravörös sugárzás

 • javítja a krónikus szívelégtelenségben szenvedő páciensek szívfunkcióját és az artériás funkciót, illetve csökkenti az oxidatív stresszt.
 • kettestípusú cukorbetegek esetében jó hatással van az általános egészségi állapotra, a szociális funkciókra, illetve csökkenti a stresszt és a fáradtságot.
 • reumás ízületi gyulladásban szenvedők pedig fájdalomcsillapító és lazító hatása miatt használhatják sikerrel.


Akció!

Nyárra feszes bőrt szeretnél? A cellulit masszázs segítségével ezen hatékonyan lehet segíteni. Foglalj időpontot és kényeztesd magad újra a sok bezártság után.

Nyitva tartás
Hétfő - Péntek: 9 00 - 16 00
utána csak egyeztetett időpontban

Szombat - Vasárnap: Csak előre egyeztetett időpontban
Hírlevél feliratkozás