TalpmasszázsA talpmasszázs, amellett, hogy mindenkinek jólesik egy nehéz nap után, még számos pozitív hatással is bír a szervezetre!

Rohangálás, állás, sportolás, sőt még ülés közben is a lábad terheled. Ha sokat vagy talpon és relaxálni szeretnél, akkor a talpmasszázs és annak számos jótékony hatása az, amire szükséged van, hogy új erőre kapj! A reflexológia nem egy új keletű tudomány, mégis amennyire nagy múltra tekint vissza, annyira alkalmas a modern rohanó életmódból fakadó problémák kezelésére.

Frissítő talpmasszázst egészséges emberen lehet végezni, a gyógyulást segítő talpmasszázst (reflexológia) beteg emberen, figyelembe véve azt, hogy az adott betegnek mit bír el a szervezete.

A talp masszázs ellazít, energetizál és megnyugtat. Erősíti az immunrendszered és csökkenti a stresszt, frissítő hatású.

A talpunkon kb. 70 000 idegvégződés található és ennek köszönhetően a talpmasszázzsal komoly hatást lehet kifejteni a testben található energia blokkok feloldására az egyes szervek funkcióinak javítására és a szervek energiahiányának megszüntetésére, a szervezet öngyógyító erőinek aktivizálására.

A talpmasszázs erősíti az immunrendszert ás segít az egész testben csökkenteni a fájdalmakat. Javítja a keringést, kedvezően befolyásolja az emésztési problémákat, vesepanaszokat, légzőszervi problémákat (asztma, allergia) reumát. Elősegíti a méregtelenítést, a lerakódott salakanyagok távozását.

Nem javasolt a talpmasszázs ha,

  • gyulladt, visszeres a láb (embóliaveszély miatt)
  • gombás (fertőzés szétterjedhet)
  • erősen dagadt, ödémás a láb
  • törött/sérült a láb
  • súlyos szívbeteg, veszélyeztetett terhes
  • daganatos betegségben szenved
  • A talpmasszázs célja többek között elősegíteni a salak és méreganyagok távozását a szervezetből, serkenteni a vér,
  • illetve nyirokkeringést, szabályozni a hormontermelő mirigyeink munkáját, segíteni az emésztést, kiválasztást, fokozni szervezetünk ellenálló képességet, megkönnyíteni légző rendszerünk munkáját, oldani a stresszt.

Ugyanakkor életünk során körülbelül 3-szor járjuk körbe a Földet, ez idő alatt pedig lábaink komoly igénybevételnek vannak kitéve. Ezért akadhatnak fájó pontok, feszült izmok, melyek lazítása jelentős könnyebbséget okoz.
A talpmasszázs pozitív hatásai a szervezet öngyógyító erőinek mozgósítása, kedvező élettani változások tapasztalhatóak, fájdalomcsillapításban is használható. Az egészségjavító, energetizáló talpmasszázst ősidők óta alkalmazzák, hisz több évezrede köztudott, hogy a talpon „megjelennek” belső szerveink. A két talpon a test tükörképe megtalálható, melyet több tízezer idegvégződés „mutat”. A megfelelő pontok masszírozásával javítjuk a „kezelt” szerv, testrész energiaellátását.


Akció!

Nyárra feszes bőrt szeretnél? A cellulit masszázs segítségével ezen hatékonyan lehet segíteni. Foglalj időpontot és kényeztesd magad újra a sok bezártság után.

Nyitva tartás
Hétfő - Péntek: 9 00 - 16 00
utána csak egyeztetett időpontban

Szombat - Vasárnap: Csak előre egyeztetett időpontban
Hírlevél feliratkozás