Oxigénterápia

Az oxigén az élet lételeme. Más szóval, az oxigén az ember létszükséglete.

Az oxigén terápia otthoni alkalmazása a 70-es évek végétől jelent meg. Az Amerikai Egyesült Államokban 1987 februárjában rendezett „First International Home Oxygen Treatment Research Meeting” találkozón szakértők rámutattak, hogy az otthoni oxigén terápia jelentős mértékben csökkenti a halálozási arányt bizonyos megbetegedésekben.

A tudomány és a technológia fejlődésével a humán kutatások a test külső részeitől a belső sejtekig, onnan pedig a molekuláris szintig fejlődött. Széles körben elismert tény, hogy az oxigén fontos szerepet játszik a sejtek anyagcsere folyamataiban.

A legkülönfélébb tünetek, megbetegedések okozója lehet az oxigénhiány:

 • krónikus fejfájás, szédülés, ájulás
 • emlékezetkihagyás
 • mentális zavarok, szorongás, depresszió
 • fáradékonyság, levertség, fizikai és szellemi teljesítőképesség csökkenésének érzése, szellemi kimerültség
 • elalvási nehézségek
 • időjárás-érzékenység kialakulása
 • betegségekre való hajlam fokozódása
 • visszatérő fertőzések és gombásodás
 • a keringési rendszer betegségei, szívelégtelenség
 • az immunrendszer károsodása
 • légzési nehézségek
 • rossz emésztés elhízás
Megrendelem most

Ára 6 év garanciával bruttó: 599.900.- Ft.

A szervezet megfelelő működéséhez életünk minden percében 1 liter oxigénnek kell eljutnia a sejtekhez. Ideális esetben ezt a vér megfelelő oxigénellátása biztosítja. A környezeti ártalmak; az egészségtelen életmód; valamint az életkorból adódó szívfunkció- és érrendszer-változások sajnos fokozatosan csökkentik a vér oxigénnyomását.

Mit lélegzünk be?

Az ideális az lenne, ha a levegő minden egyes köbcentiméterében 20 000 negatív oxigénion lenne. Ez a mennyiség azonban napjaink nagyvárosi levegőjében mindössze 50 – 100 ion/cm3, vidéken 300 – 400 ion/cm3, nem rendszeresen szellőztetett zárt terekben 25 – 30 ion/cm3. A szervezetünk természetesen kompenzál – egy ideig. Ezután bekövetkeznek idegi és fizikai alulműködések.

És ezek a tünetek a regenerálódási folyamatokban is tetten érhetőek.

Az oxigén terápia története

A földön dokumentáltan elsőként Nathaniel Henshaw angol lelkész és természettudós “gyógyított” az általa Domicilium-nak elnevezett ős-keszonkamrával, amit 1662-ben épített. Szelepekkel, tömlőkkel működött, szigetelve volt és mind túlnyomást, mind alacsony nyomást létre tudott benne hozni. Azt gondolta, akut állapotokban túlnyomás, krónikus betegségek esetében a ritka levegő tesz jót. Az emésztési és a légzési nyavalyákat kezelt vele. A levegő összetételéről és az oxigénről még nem tudtak semmit.

A hypoxia egy progresszív kóros állapot, melyet az oxigénhiány vagy az oxigénellátás zavara következtében a biológiai szövetek anyagcseréjének, működésének és szerkezetének rendellenes megváltozása okoz. A hypoxia, vagy oxigénhiányos állapot lehet általános vagy lokális.

Felfedezése óta, egyre több tudományos kutatás és vizsgálat révén felismerték az oxigén fontosságát az életben. Az oxigént széles körben alkalmazzák különböző kóros állapotok kezelésére. Eleinte a tüdő megbetegedések, újszülött kori atelektázia, tüdő kollapszus és asztma, majd fokozatosan a szív és agyi megbetegedések terén.

Az oxigén terápia története

Hogyan hat?

 • Az oxigén nagyobb mennyiségben kerül felvételre, s a mozgás, masszázs, szaunázás során könnyebben eljuthat a sejtekbe, ahol serkentheti azok anyagcseréjét, szaporodását, regenerálódását.
 • A mozgás vagy a többi keringésserkentő kezelés során felgyorsulhat az O2-, a CO2-, a tápanyag-és a salakanyagtranszport, így javulhat a szövetek tápláltsága, s csökkenhet a salakanyag-felhalmozódás, az öregedési folyamat.
 • Javulhat az immunsejtek tevékenysége, erősödhet a szervezet önvédelmi mechanizmusa

Mikor javasolt?

 • Kimerültség, koncentrációs zavarok, alvászavarok, lehangoltság, erős szellemi túlterhelés és stressz esetén a szervezet regenerálódásának segítésére.
 • Keringési zavarok, érelmeszesedés, érszűkület, ritmuszavarok, szívtáji szorítás egyes eseteiben.
 • Alacsony vérnyomás és nem túl súlyos magas vérnyomás kezelésére.
 • Csökkent légzési kapacitás, krónikus tüdő és légúti betegségek (bronchitisz, asztma…) tüneteinek enyhítésére.
 • Allergiák kiegészítő kezeléseként.
 • Visszatérő fertőzések, immungyengeség leküzdésére.
 • Kilmakterikus és premenstruációs panaszok mérséklésére.
 • Daganatos betegségek kiegészítő gyógymódjaként (elsősorban immunrendszeri támogató és salaktalanító szerepe miatt). A kemoterápia és a sugárkezelés mellékhatásainak mérséklésére.
 • Frontérzékenység enyhítésére.
 • Krónikus fejfájás, migrén kezelésére.

Javíthatja az immuntoleranciát és az immunfelderítést (daganatelleni immunitást), mivel a rákos sejtek oxigénszegény környezetben szeretnek élni, így az oxigén mennyiségének növelésével akadályozhatjuk, vagy akár el is pusztíthatjuk őket (Dr. Otto Warburg; Dr. Charles Graham).

Ára 6 év garanciával bruttó: 599.900.- Ft.

Megrendelem most
Akció!

Már három helyszínen állunk vendégeink rendelkezésére. 9 és 15 óra között Csepelen 15 és 18 óra között a Móricz Zsigmond körtérnél várjuk gyógyulni vagy ellazulni vágyó látogatóinkat. Minden szerdán pedig egész nap az Örs vezér teréhez közel.

Nyitva tartás
Hétfő - Péntek: 9 00 - 16 00
utána csak egyeztetett időpontban

Szombat - Vasárnap: Csak előre egyeztetett időpontban
Hírlevél feliratkozás
Csak elegendő oxigén jelenléténél tud a szervezet a tápanyagokból optimálisan energiát nyerni. Mint ismeretes nemcsak betegségek fellépésénél, hanem az öregedéssel is romlik a sejtek oxigén ellátása. Oxigén hiány lép fel az egészségtelen életmódnál – mozgáshiánykor, illetve helytelen táplálkozásnál – is. A szervezet ellenálló képessége gyengül, fogékonnyá válik fertőzések, rák, és egyéb megbetegedésekre. Gyengül a testi és szellemi teljesítőképesség és a szervek vérellátása. Bizonyított, hogy az aktív-oxigénnel dúsított levegőnek a belélegzésével az emberi szervezetben tartós vérellátási javulás érhető el.
Milyen esetekben javasolt az oxigénterápia?

Az oxigénterápia elsősorban a betegségmegelőzésre szolgál. Minden esetben, amikor nem szervi betegség okozta krónikus fáradtság, kedvetlenség, levertség, koncentrációzavarok, teljesítménycsökkenés lép fel, javasolt a rendszeres oxigénkezelés. Az egészség, a teljesítőképesség és a jó közérzet megóvásához szükséges elsősorban.
Élelem nélkül egy hónapig, folyadék nélkül 4-5 napig maradunk életben, ám ha nincs oxigén, nem élhetünk 4 percnél tovább, mert sejtjeink fennmaradásához állandó oxigénellátás szükséges. Ne feledjük! A környezetre ártalmas anyagok, a stressz, a mérgező élvezeti szerek, a túlsúlyosság és a mozgáshiány fiatalabb korban is ronthatja az oxigénellátást.